Bahan-bahan :
Bahan A:
1 tin laici
11/2 - 2 tin laici air kosong
Bahan B:
18 gram agar-agar strip- rendam dan toskan
11/2 liter air
4 sb gula pasir
2 helai daun pandan
Bahan C:
1 tin kecil susu pekat
1 tin susu cair
1 cawan santan
Langkah-langkah membuat:
1. Masakkan bahan A kecuali buah laici. Sejukkan di dalam petiais. Ini untuk kuah puding .
2. Masakkan pula bahan B. Mula2 masakkan agar 2 dan air hingga agar2 hancur.
2. Masukkan gula dan daun pandan. Masakkan hingga gula itu larut.
3. Satukan bahan C dan kacau sebati.
4. Masukkan ke dalam bahan A dan biarkan mendidih sekejap.
5. Padamkan api dan biarkan sejuk sedikit sebelum dimasukkan ke dalam acuan.
6. Tapiskan semasa dimasukkan ke dalam acuan.
6. Simpan di dalam peti. Hidangkan bersama dengan kuah semasa memakannya.